perjantai 3. toukokuuta 2013

Nopeasti lainaa mutta mistä


Kenties rahatilanteesi on niin heikko, että et juuri nyt voi yrittää parantaa tilannettasi hankkimalla lisäansioita tai vähentämällä kuluja. Säästötilisi saldo näyttää nollaa, eikä sinulla ole helposti kaupaksi menevää omaisuutta, jota myymällä voisit hankkia nopeasti lisää rahaa.

Tällöin ainoaksi vaihtoehdoksesi saattaa jäädä lainarahoitus: tarvitset lainaa ja mieluiten nopeasti.

Jos sinulla on luottotiedot kunnossa, ei lainansaanti ole nykyään ongelma. Suomessa on pankkien lisäksi runsaasti pienempiä yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet nopeasti saataviin kulutusluottoihin.

Lainan tarkemmat ehdot riippuvat aina lainan myöntävästä yrityksestä.  Toisilta yrityksiltä voit saada lainaa hyvinkin nopeasti, mutta korkeintaan 300 euroa ja enintään neljän viikon laina-ajalla, toiset taas myöntävät jopa tuhansien eurojen verran lainaa kerralla. Tällöin laina-aika on luonnollisesti pidempi.

Lainan ottajan kannalta lainan valinta on helppoa: ainoastaan lainan kokonaiskuluilla ja lainan todellisella vuosikorolla on merkitystä, jos lainojen takaisinmaksuaika on sama. Järkevä kuluttaja pyrkii saamaan lainan mahdollisimman halvalla, eli etsii mahdollisimman pieniä lainan kokonaiskuluja.

Lainaraha on kallista. Korkoa kertyy koko ajan, kun sinulla on maksamatonta lainaa jäljellä. Siksi kannattaa valita mahdollisimman lyhyt laina-aika. Jos siis olet varma siitä, että voit maksaa lainan takaisin vaikkapa kolmen kuukauden kuluttua, on turha ottaa vuoden tai kahden maksuaikaa lainalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti