lauantai 15. joulukuuta 2012

Kulutusluotot ja pikavipit saa nykyään nopeasti

Siitä ei ole kovin kauaa, kun lainanhakijoiden oli odotettava pitkään saadakseen tiedon lainapäätöksestä. Rahattomalle muutaman päivän odotus tuntuu varmasti pitkältä.

Tilanne on muuttunut monin tavoin. Nykyään lainapäätöksen saa pienistä kulutusluotoista käytännössä välittömästi, jos lainatiedot on kunnossa.

Lainapäätös tulee nopeasti

Tietenkään se, että rahaa saa nopeasti ei tee lainarahasta ilmaista. Päinvastoin: mitä nopeammin lainapäätös tehdään, sitä kalliimpaa lainaraha yleensä on. Kuluttajat voivat siis nykyään luottaa siihen, että he saavat tarvitsemansa kulutusluoton nopeasti. Aivan kaikille lainaa ei tietysti anneta edes nykyään: jos olet aikaisemmin huolehtinut raha-asioistasi leväperäisesti, ei ole mitään takeita siitä että saat myönteisen lainapäätöksen. Edes pikavippien myöntäjät eivät ole hölmöjä - päinvastoin, pikavippibisnes perustuu tarkkaan matematiikkaan luottoriskeistä, asiakashankinnan hinnasta ja uuden asiakkaan tuotosta koko asiakassuhteen aikana.

Luottotiedot tarkastetaan aina

Tämä on mahdollista vain silloin, kun lainan myöntäjä tarkastaa luottotietosi. Silloin luotonantaja voi myös arvioida edes jonkinlaisella tarkkuudella sinuun liittyvät riskit.

Yleensä pidempiaikaisen tai vähänkin suuremman kulutusluoton myöntämisen ehtona on, että olet säännöllisessä palkkatyössä. Se kertoo luoton myöntäjälle, että todennäköisesti kykenet maksamaan ottamasi 100 euron pikavipin tai 400 euron vipin takaisin.

Verkossa löydät parhaat luotot

Verkko on muuttanut kulutusluoton ja pikalainojen hakemista monin tavoin. Yksi suurimmista muutoksista piilee siinä, että nyt tieto edullisista vipeistä on helpommin löydettävissä.

Luoton myöntäjän kannalta verkko on niinikään tehostanut luoton myöntämisprosessia. Tieto siirtyy valmiiksi digitaalisessa muodossa koneeltasi pikavippiyrityksen tai kulutusluoton myöntäjän järjestelmiin. Silloin luoton myöntäjä voi automatisoida koko prosessin lainan myöntämiselle. Automatisointi taas auttaa tekemään lainaamisesta taloudellisesti järkevää toimintaa ja laskemaan korkotasoa inhimilliseksi.

Kuluttajan kannalta kulutusluoton tai pikavipin hakeminen on siis helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Muutamassa minuutissa voit hakea lainaa vaikka useammalta pikavippiyritykseltä.

Muista kuitenkin lukea lainaehdot huolella

Vaikka lainan hakeminen on helppoa, kannattaa sinun tutustua myös "pienellä painettuun". Lainanehdot nimittäin sisältävät usein yksityiskohtia, joita ei kovin selkeästi tuoda esiin verkkosivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti