tiistai 10. toukokuuta 2011

Puoli vuotta selvitty ilman uutta luottoa

Olen selvinnyt jo puoli vuotta blogin perustamisesta ottamatta uusia kulutusluottoja. Voin olla suhteellisen tyytyväinen taloudelliseen tilanteeseeni, vaikka siinä eräitä miinuksia edelleen onkin.

Ainakin kaksi asiaa vaivaa minua, ja niistä olisi päästävä suhteellisen nopeasti eroon.

Kaksi luottokorttia. Ei ole oikeastaan mitään järkeä pitää kahta luottokorttia, kun yhdelläkin pärjää. Toisesta luottokortista aiheutuu pelkästään ylimääräisiä kustannuksia, kun siitä pitää maksaa pientä vuosimaksua. Olisi siis ehdottomasti fiksua luopua tästä aikanaan hetken mielijohteesta tilatusta kakkoskortista.

Opintolaina. Opintolaina on erittäin edullista lainaa, ja siitä saa vielä verotusetuja valmistumisen jälkeen. Sen vuoksi tämä on luottokorttiasiaa paljon pienempi ongelma. Opintolainan lyhentämisellä ei ole vielä kiirettä -- ensimmäinenkään lyhennys ei koita vielä tämän vuoden puolella.

Tarkoitukseni olisi kuitenkin maksaa opintolaina mahdollisimman nopeasti pois. Pitkän aikavälin suunnitelmissani on taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen, eikä siihen kuulu erilaistne opintolainojen lyhentäminen.

Tien varrella on vain pari muttaa: minun täytyy onnistua kasvattamaan ansiotasoani huomattavasti nykyisestä. Tämä vaatii vielä jonkun verran aikaa, ja ennenkaikkea suunnitelmallista toimintaa.

Olen kyllä tehnyt jo ihan kirjallisia suunnitelmia siitä, kuinka voisin tienata rahaa nykyistä enemmän. Vielä kun saisin ryhdyttyä tuumasta toimeen, aktivoitua itseni ottamaan yhteyttä kaikkiin mahdollisiin kontakteihin saadakseni nykyistä enemmän asiakkaita, niin kuukausitulojen tuplaaminen voisi olla hyvinkin realistinen tavoite vielä tämän vuoden puolella.

Se vaatii kuitenkin työtä, toisin kuin kulutusluoton ottaminen. Mutta en minä töitä pelkää, kunhan niistä saa kunnon korvauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti